?

Log in

 
 
20 December 2006 @ 12:05 pm
Chrissmas Shopping  
Mä just löysin Puolenkuun Peleistä käytetyn Devil May Cryn.
Olin jo ihan varma, ettei sitä enää ikinä löytyis mistään. Ja mä olin pitkään ollut tosi katkera siitä, että multa puuttui se. Mut eilen se tuli mun postiluukusta ja nyt mulla on koko DMC-tuotanto:
- Devil May Cry
- Devil May Cry 2
- Devil May Cry 3: Dante's Awakening
- Devil May Cry 3: Special Edition

Oli tosi hauska huomata, että Devil May Crysta todellakin oli alunperin tarkoitus olla Resident Evil 4.

(Tiedoksi niille jotka ei oo kuulleet tätä juttua aikaisemmin, Devil May Crysta oli alunperin määrä tulla Resident Evil-sarjan neljäs osa, mutta niistä suunnitelmista lopulta luovuttiin. Projektia ei kuitenkaan hyllytetty, koska siinä oli selvästi potentiaalia ja niinpä ko. peli vietiin uusille urille ja siitä tuli Devil May Cry)

Mutta siis, siitä löytyy todella paljon yhtäläisyyksiä RE4:n kanssa.
Ensinnäkin Dante ja Leon muistuttaa kovasti toisiaan. Mulle kävi itseasiassa niin, että kun mä ekaa kertaa pelasin Resident Evil 4 niin mä ajattelin, että Leon muistuttaa tosi paljon Dantea. Siinä vaiheessa mä en vielä itsekään tiennyt tästä DMC:n todellisesta alkuperästä.
Ja nyt sitten kun mä eilen pelasin DMC:n läpi niin etenkin siinä alkupuolella tuli paljon sellaisia juttuja, jotka oli hyvin samantyylisiä kun RE4:ssa. Esimerkiksi yks biisi kuulostaa ihan samalta kun RE4:ssa se biisi, joka rupee aina soimaan kun lähistöllä on se hämy kauppias.
Lisäksi DMC:ssä on se tehtävä, jossa pitää hankkia "Pride Of The Lion" ja Resident Evil 4:ssa pitää hankkia "Sacrifice Of The Lion".
Ja mun mielestä DMC:n Mallet Island näyttää ihan samalta kun se saari, joka on RE4:n lopussa.

Anyhoo.
On aika mielenkiintoista huomata sellaisista peleistä niinkun Devil May Cry ja Onimusha Warlords, että ne on suunnilleen tehty vaan sitä varten, että testataan mitä PS2:lla voi ylipäänsä tehdä (nehän oli melkein ensimmäisten PS2 pelien joukossa). Ne tuntuu tosi kokeellisilta ja vähän semmoisilta keskeneräisiltä projekteilta. Niissä molemmissa on sellaiset tynkäjuonet, joista tulee välttämättäkin sellainen olo, että sitä juonta ois pitänyt olla paljon enemmän, mut pelintekijät halus ne pelit äkkiä valmiiksi, että niillä ois jotain uutta ja jännää tarjottavana PS2:lle.
Mut sitten toisaalta on ihan hyvä muistaa, että ei kaikki pelit olleet sellaisia PS2-kauden alkupuolella. Oli myös sellaisia pelejä niinkun Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ja Silent Hill 2, jotka sitten taas on tosi tasapainoisia ja kokonaisia paketteja. Ja ne tuntuu edelleen melkein 6 vuoden jälkeen yhtä upeilta kun silloin kun ne oli vasta julkaistu.

Toivotaan, että PS3:n myötä ei tulis uudestaan sitä kokeellisten pelien aaltoa.
Tosin nyt kun mietin niin sitä on ehkä vähän myöhäistä toivoa. Ainakin ilmeisesti Motorstorm, Blazing Angels, Fatal Inertia, Mobile Suit Gundam: Crossfire on just sellaisia. Mut enpä mä noista nyt mitään ois ostanutkaan...
Onneks ei sentään tarvi pelätä, että Devil May Cry-sarja lähtee taas kokeellisille reiteille. On luvattu, että DMC4:ssa tulee olemaan enemmän juonikohtauksia kun kaikissa aikaisemmissa DMC-peleissä yhteensä... Itseasiassa on luvattu että DMC4:ssa tulee olemaan lähes kaikkea enemmän kun aiemmissa peleissä yhteensä.
Mä yritän olla toivomatta liikoja.
Jokatapauksessa DMC3 oli todella tajunnanräjäyttävä vaikka siinä oli kaikkea vain MDC3:n verran ^^
Eli DMC4:n ei tarvi olla kun samaa tasoa DMC3:n kanssa niin se on jo ihan mahtava.
TOISAALTA, DMC4:ta on tekemässä myös samat ihmiset, jotka teki Resident Evil 4:n... Ja siinä pelissä todellakin on paljon kaikkea. Se on varmaankin yks oman genrensä pisimmistä peleistä, eikä se silti tunnu väkisin venytetyltä. Eli se ei välttämättä ole mikään ihan perätön väite, että DMC4:ta on tulossa valtava.

Ja onhan meillä muitankin pelejä, joista voi etukäteen sanoa hyvin varmuudella, että niistä tulee loistavia:
- Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots
- Resident Evil 5
- Silent Hill 5 (Akira Yamaoka [tuottaja/säveltäjä] on epävirallisesti ilmoittanut pelin olevan työn alla)
- Final Fantasy XIII
- Final Fantasy Versus XIII
- Soul Calibur IV (Daisuke Uchiyama [tuottaja] on epävirallisesti ilmoittanut pelin olevan työn alla)
- Tekken 6
- Shin Megami Tensei (4)

.
.
.
.
Miten mä aina saan venytettyä nää mun entryt tällaisiksi?

***EDIT***
Pitääkin nyt selventää.
Siis ei siinä oo mitään vikaa, jos pelisarja tai pelinkehittäjät lähtee kokeellisille teille. Siitä yleensä seuraa enemmän hyvää kun pahaa. Mut nyt siis tässä tapauksessa kun puhun, että "Onneks ei sentään tarvi pelätä, että Devil May Cry-sarja lähtee taas kokeellisille reiteille.", niin tarkoitan lähinnä konsolin kokeilemista.
Siis että tehdään pelejä vaan sitä varten, että saatais äkkiä jotain julkaistua uudelle konsolille ja samalla kokeillaan, että mitä sillä koneella ylipäänsä voi tehdä. Jos peli kehitetään pelkästään sen takia, että halutaan nopeasti mukaan uuden konsolisukupolven markkinoille (kuten mun mielestä Devil May Cryn ja Onimusha Warlordsin kanssa kävi) niin siitä ei yleensä kovin tasapainoista peliä synny.

Ja ihan rehellisesti...
Mun mielestä DMC2 ei oo yhtään huonompi kun eka DMC. Mut ongelma onkin siinä, että DMC2 ei myöskään ole parempi, kuten jatko-osalta yleensä odotetaan. Juoni oli yhtä mitäänsanomaton kun ekassa osassa (sentään DMC2:ssa ei ollut sitä täysin epäuskottavaa rakkauskuviota), hahmoja oli kutakuinkin yhtä vähän. Mun mielestä pelimekaniikassa oli tapahtunut huomattava parannus. Samoin se oli hieno juttu, että nyt aseisiin pystyi ostamaan parannuksia. Ja sitten koko peli tuntui siltä, että siinä oli suurempi mittakaava ja kokonaisuuteen oli paneuduttu ihan eri tavalla kun ekassa DMC:ssä.
Mut sitten oli tehty muutama muu ratkaisu, jotka seisoivat menestyksen tiellä.
Esimerkiksi vaikeusasteen vähentäminen oli täysin päätön idea. Samoin se, että kaikki Danten miekat toimii täysin samalla tavalla, on vain yksi taistelutyyli, eikä aseilla ole vaikutusta Devil Trigger-tilaan. Viholliset oli vähemmän mielenkiintoisia. Ja Lucian pelimoodi oli täysin turha.
Jos DMC2:ssa ois vaan ollut hitusen parempi juoni ja yks taistelutyyli enemmän, niin se ois ollut jo huomattavasti parempi kun eka DMC.

PS. Mun mielestä Dante myös näyttää paremmalta DMC2:ssa X3

PPS. Danten ja Trishin välillä on DMC:ssä tosi epäuskottava rakkauskuvio ja se mun mielestä oikeestaan pahentaa sitä tosiasiaa, että DMC:ssä on jo entuudestaan todella ala-arvoinen juoni. Se rakkauskuvio menee näin:
- Trish tulee Danten putiikkiin, ne tappelee, Dante ottaa vastaan Trishin tarjoaman tehtävän.
- Tämän jälkeen 80% pelistä menee silleen, että Dante ei kertaakaan näe Trishiä (joka pari kertaa stalkkaa Dantea).
- Loppusuoralla Trish teeskentelee loukkaantunutta, mutta käykin sitten Danten kimppuun heti tilaisuuden tullessa.
- Dante sanoo tappavansa Trishin, jos ne enää koskaan tapaa
- Mundus tappaa Trishin
- Dante tappaa Munduksen
- Trish tulee takaisin
- Dante ja Trish pakenee yhdessä Mallet Islandilta ja perustaa yhdessä demoninjahtaamistoimiston.

Mä en käsitä, että miten Dante rakastuu Trishiin, jonka se näkee kokonaisuudessaan ehkä kolme kertaa koko pelin aikana. Ja varsinkin kun se rakastuminen tapahtuu jotenkin mystisesti jossain siinä "Mä tapan sut jos enää koskaan törmätään"- ja "Olen Mundus, tapan Trishin"-kohtausten välissä.
Seuraavaks Dante itkee jo kuolleen Trishin vieressä, että "I should have been the one to bring light to your dark soul!".
What the hell!? Tyyppi rakastuu sellaiseen pimuun jonka se oli tähän mennessä nähnyt vasta kaksi kertaa ja joka oli molemmilla kerroilla toiminut murhanhimoisesti ja petollisesti. Okeiii, jotenkin mä en vaan ihan tullut vakuuttuneeksi.