?

Log in

29 November 2006 @ 12:18 pm
Poll #877819 The obligatory next-gen poll

Minkä seuraavan sukupolven pelikonsolin aiot hankkia?

Minulla on Xbox 360 ja se riittää
0(0.0%)
Aion hankkia Xbox 360:n
0(0.0%)
Aion hankkia PS3:n
2(100.0%)
Aion hankkia Wiin
0(0.0%)
Luultavasti tulen hankkimaan useamman konsolin
0(0.0%)
Nykyiset konsolit riittävät minulle
0(0.0%)


Mä tulen hankkimaan PS3:n.
Ei sillä nyt ole niin kauheesti väliä, jos se ei ole markkinoiden PARAS konsoli. Totuushan on se, että suurin osa merkittävimmistä pelinkehittäjistä näkee Wiissä suurimman potentiaalin. Ja se on mun mielestä ihan ymmärrettävääkin. Mut mä oon niin tottunut Pleikkariin, että musta tuntuis ihan oudolta siirtyä Nintendoon.
Ja kuitenkin PS3:lle on tulossa sellaisia pelejä joita mä en voi missään tapauksessa missata. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Devil May Cry 4, Resident Evil 5, Final Fantasy XIII, Final Fantasy Versus XIII, Tekken 6 ja seuraava Shin Megami Tensei.
Lisäksi mun mielestä on ihan kohtuullista olettaa, että Soul Calibur IV ja seuraava Silent Hill julkaistaan myös PS3:lle.

Muita hyviä puolia PS3:ssa on se, että se pyörittää PS2 ja PSOne pelejä. Ja sitten tietysti myös se, että se on äärimmäisen mukautuva systeemi. Sille on luvassa paljon päivityksiä ja patcheja, siihen voi järkätä uuden kovalevyn jos vanha tulee täyteen tai jtn.
Just eilen pelasin Shadow of the Colossusta ja mietin, että jospa PS3:n myötä se ruudunpäivitys lakkais pätkimästä, tai jos siihen sais sellaisen päivityksen... Ois ihan huippua! Nimittäin SotC on ihan mielettömän hyvä peli ja sen ainut kompastuskivi on se, että välillä ruudunpäivitys pätkii melko rankastikin.
Pelinautinto paranis huomattavasti jos se pyörisi sulavasti.
Ja kaiken järjen mukaan on täysin mahdollista saada PS3:lle sellainen päivitys, jolla tuommoinen ongelma saatais korjattua.
Tai voihan se olla, että PS3 pyörittää sitä automaattisesti ihan sulavasti, koska silloin kyse ei ole enää siitä, että se peli pistäis konsolin tehot niin kovalle koetukselle.

***EDIT***
Pari hauskaa linkkiä:
Wii have a problem - sivusto, jossa esitellään Wii-ohjaimen aiheuttamia vahinkoja ^^
Nintendo superfan - haastattelu, jossa jutellaan fanaattiselle Nintendofanilla, joka jonottaa että se pääsis ostamaan Wiin
Nyt ennekun joku nipotteluun taipuvainen nörtti alkaa valittaa niin mä voin tehdä tunnustuksen:
- Kyllä, mä pöllin nämä linkit suoraan VG Catsin sivuilta.
- Ja kyllä, mä tiedän, että toi Nintendo Superfan-video löytyy myös Wii have a problem-sivulta.

 
 
16 November 2006 @ 02:07 pm
Tänään tuli postissa Disgaea 2: Cursed Memories.
Ehdin pelata sitä melkein tunnin verran ennenkun lähdin töihin.
Kuten ah-niin-lukuisissa arvosteluissa on jo todettu, pelaajat tulee tykkäämään Disgaea 2:sta samoista syistä kun ne tykkäs ekasta Disgaeasta. Ja se on NIIN totta. Disgaea 2 ei tarjoa kauheesti uutta, vaan lisää sitä samaa, joka todettiin toimivaksi jo ekassa osassa. Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki?

Mut yks juttu mua ottaa päähän ihan hulluna.
ÄÄNINÄYTTELY!
Sama ongelma oli jo ekassa Disgaeassa.
Mulla kesti pitkän aikaa ennenkun hyväksyin Laharlin äänen ja mä saan edelleen kylmiä väreitä Flonnesta ja Mid-Bossista.
Ja sama on Disgaea 2:ssa. Adellin ääninäyttelijä on R-A-I-V-O-S-T-U-T-T-A-V-A! Rozalin on sentään ihan okei.

Mut ei se mitään.
Kun mä pääsen tänään töistä klo 20.30 niin mä meen kotiin ja pelailen vähän (ehkä 5 tuntia) lisää.
 
 
03 November 2006 @ 08:47 pm
Poll #859729 Weekly poll # 2, 3 & 4

Miten videopelejä tulisi pelata?

Aina kun se vain on mahdollista!
0(0.0%)
Kaikki salaisuudet pitää löytää!
0(0.0%)
Kaikki avattava materiaali pitää avata!
0(0.0%)
Pitkiä juonikohtauksia, ooooh!
0(0.0%)
VITUST TOIMINTAA JA VERTA JA RAATOI!
0(0.0%)
Herkkuja syödessä ^^
0(0.0%)
Yöllä... mwah hah hah...
0(0.0%)
Über keskittyneesti!
0(0.0%)
Sillointällöin
0(0.0%)
Pienissä erissä
0(0.0%)
Kavereiden kanssa
0(0.0%)
Yksin
0(0.0%)
Onlinez!
0(0.0%)
Aivot nollilla
0(0.0%)
Handheldz!
0(0.0%)

Minulla on seuraavat pelikonsolit:

Commodore 64GS
0(0.0%)
Sega Master System
0(0.0%)
Nintendo Entertainment System
0(0.0%)
Super Nintendo Entertainment System
0(0.0%)
Sega Mega Drive
0(0.0%)
Sony PlayStation One
0(0.0%)
Nintendo 64
0(0.0%)
Sega Dreamcast
0(0.0%)
Sony Playstation 2
1(33.3%)
Nintendo Game Cube
0(0.0%)
Microsoft Xbox
0(0.0%)
Microsoft Xbox360
0(0.0%)
Muu, mikä/mitkä?
0(0.0%)

Mitä mieltä olet pelijulkaisujen myöhästymisestä?

JESH! PAL-exclusive material added! Optional dungeons! Director's cut-material!
1(33.3%)
Ihan sama... kunhan se joskus tulee.
1(33.3%)
Luottamus pelinvalmistajiin menee!!!
0(0.0%)
Emmä yleensäkään tiedä, milloin pelit julkaistaan.
1(33.3%)
 
 
03 November 2006 @ 12:22 am
Jos Persona 3 ei tuu Eurooppaan niin mä kuolen...

***EDIT***
Jos PS3:lle julkaistava Shin Megami Tensei on joku spin-off (niinku Digital Devil Saga ja Devil Summoner) niin mä kuolen.
Sen pitää olla "SHIN MEGAMI TENSEI: JOTAINJOTAIN" a.k.a. Shin Megami Tensei 4!

Ja jos sitä ei julkaista Euroopassa niin mä kuolen...

Samoin jos Digital Devil Saga 2 ei tuu eurooppaan niin mä kuolen.

Devil Summonerin mä voin jättää väliin.
Useimmat arvostelut väittää, että se ei oo kovin kaksinen tapaus.
 
 
22 October 2006 @ 05:39 pm
Dragon Quest VIII:ssa on muutama sellainen tekijä, joiden summa saa sen pelin vaikeusasteen välillä turhauttaviin korkeuksiin.
Ensinnäkin viholliset on aika vahvoja ja niillä on hyvä tekoäly; ne mieluiten hyökkää sen hahmon kimppuun jolla on vähiten HP:ta ja heikoin puolustus... Eli Jessican kimppuun. Lisäksi kuolleita hahmoja voi herättää henkiin vain kirkoissa. Myös pelin tallentaminen onnistuu vain kirkoissa.

Mut siis oikeesti. Välillä ottaa ihan sikana päähän se, että monet vihollisen hyökkäykset on Jessicalle melkein 3 kertaa tuhoisampia kuin muille hahmoille ja muilla hahmoilla tuplasti enemmän HP:tä. Sitten kaikki viholliset aina hyökkää nimenomaan Jessican kimppuun.
Jessica on 2 leveliä muita jäljessä ja se on kuollut suunnilleen 10 kertaa useammin kun mun muut hahmot. Lisäksi suurin osa tappeluista päättyy siihen, että muilla on lähes täyden HP:t, mut Jessicalla on joku 10 HP:tä jäljellä.
Sitä joutuu ihan jatkuvasti parantamaan.

Ja sitten on kiva seikkailla jossain maailmankartalla, kun siellä yleensä välimatkat ei oo mitään ihan lyhyitä... Oot menossa, jonnekin luolaan (jossa ei tietenkään ole kirkkoa)... Jessica kuolee ekan kerran puolimatkassa, kävelet takaisin kylään herättämään sen henkiin ja lähdet uudestaan etsimään sitä luolaa. Jessica kuolee siinä luolan suulla, palaat takaisin kylään herättämään sen henkiin. Tällä kertaa pääset luolaan sisään! JEE! Jessica kuolee luolassa, palaat takaisin kylään herättämään sen henkiin. Menet takaisin luolaan, siellä tulee joku Bossi. Jessica kuolee tappelun aikana eikä saa siitä kokemuspisteitä... ARGH!
Kaikki muut saa level-upin.
Nyt vaan etsimään joku kylä, jossa Jessican saa taas herätettyä henkiin.

Sairaan rasittavaa!
Pakko pelata välillä Onimushaa...
 
 
 
16 October 2006 @ 10:14 am
Okei... Nytpä mä annan lyhyesti arvosanoja niille peleille joita mulla on tuolla hyllyssä. Mä en jaksa kirjoittaa edes mitään perusteluja. Pelkät arvosanat riittää, m'kay?


Juu... Onimusha 3:n mä vien divariin heti kun mä jostain sellaisen löydän. Xenosaga Episode II:n mä oon päättänyt säilyttää siitä huomiatta, että se oli RIIPAISEVA PETTYMYS. Nyt sitten mä oon tilaamassa Onimusha 4:n. Se on kuulemma sarjan paras osa... Sietäis olla, nimittäin Onimusha ei oo koskaan ollut mikään ERITYISEN hyvä.
Eka Onimusha oli ihan okei, mut se silti tuntuu siltä, että Capcom vasta kokeili minkälaisia juttuja PS2:lla voi ylipäänsä tehdä. Onimusha 2:ta mulla ei olekaan, mut se on kuulemma parempi kun eka osa. Ja Onimusha 3 on vaan jotain niin groteskia... Se on kun 80-luvun pornoleffa. Mä en saanut siitä MITÄÄN nautintoa irti.
Mut tosiaan... O4 vaikuttaa ihan hyvältä. Ja mä olen lukenut siitä sellaisia arvosteluja, joiden pohjalta mä tulin siihen tulokseen, ettei se VOI olla niin huono kun O3.
 
 
14 October 2006 @ 10:42 am
Capcom sitten meni ja sulki Clover Studiosin.
Mun piti itseasiassa kirjoittaa tästä aikaisemmin, mutta netti oli jumissa...

Niin... Siis.
Ilmeisesti tästä nyt ei seuraa mitään erityistä hässäkää. Clover työntekijät todennäköisesti työskentelee tästä lähtien suoraan Capcom alaisina. Eli tämä ei välttämättä tarkoita Viewtiful Joen loppua tai mitään sellaista.
Mä vaan toivon, että tämä ei aiheuta mitään myöhästymisiä tai muutoksia Okamin PAL-julkaisuun. Se ois suoraan sanottuna melko epämieluisaa.

Anyhoo.
Clover Studios teki paljon hienoja pelejä ja etenkin ERILAISIA pelejä... Ei ne kaikki kovin hyviä olleet. Esimerkiksi vasta hiljattain Pohjois-Amerikassa julkaistu God Hand on ilmeisesti silkkaa shaibaa. Se oli saanut IGN:n arvostelussa mullistavat kolme pistettä kymmenestä!
Ja mun kokemuksen mukaan IGN:llä on ihan luotettavat arvostelijat. Eli mä en usko, että se on ihan kevein perustein sitä kolmosta saanut.

Mutta sopii nyt toivoa, että Capcom saavuttaa tavoitteensa ja onnistuu kohottamaan peli-designinsä yleistä tasoa... Tämähän OLI se virallinen syy Cloverin sulkemiseen. Ja sinänsä mä ymmärrän sen, jos nyt oletetaan että Cloverin väki tulee töihin suoraan Capcomin alaisuuteen. Koska Cloverin perustamisen myötä kaikki omaleimaiset pelinkehittäjät oli siirretty Clover-nimen alle ja Capcomille jäi vaan se porukka, joka tekee sellaisia pelejä niinkun Dead Rising (voi nyt Jesse) ja Resident Evil Outbreak.
Kaikki huomio alkoi kääntyä Capcomista Cloveriin, joka teki just Viewtiful Joet ja Okamin, jota on muuten povattu yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi PS2-peliksi.
Capcom haluaa huomionsa takaisin ^^

Siitä tulikin mieleen...
Mistäköhän mä saisin Killer 7:n?

***EDIT***
Itseasiassa... Ei, mä en hankikaan Killer 7:aa, vaikka sen sais 29 eurolla Puolenkuun Peleistä.
Sen sijaan mä hankin Final Fantasy Originsin, Dragon Quest VIII:n ja Onimusha Dawn Of Dreamsin. Tulee yhteensä maksamaan 133.80 euroo O_O
Mut mullon VARAA! Mä sain toissapäivänä palkan ja ens keksiviikkona on synttärin ^^

(Mä oon pitkään dissannut Dragon Questia, koska mua vähän ellottaa Akira Toriyaman hahmosuunnittelu)
 
 
11 October 2006 @ 05:39 pm
Pelkäsin, että myöhästyn tänään duunista kun piti käydä postista hakemassa Dead Or Alive 2 ja Metal Gear Solid 3: Subsistence. No tässä ei vielä tullut ongelmia, koska mä sitten kuitenkin olin töissä kymmenen minuuttia etuajassa.
Mut ongelma tuli siinä, että äsken ilmeni, ettei mulla oo vapaata muistikorttitilaa Metal Gear Solid 3: Subsistencea varten O_O
Mulla on siis kaksi PS2 muistikorttia; yks tavallinen (8MB) ja yks isompi (16MB) JA NE ON MOLEMMAT TÄYNNÄ! Onneks sentään sain DOA2:n mahdutettua sinne, mut silti... Täytyy hankkia uus, eikä ne oo liian halpoja mun budjetille. 27,90€ vissiin halvin.

Noh, mutta mä silti pääsin kokeilemaan MGS3:Subsistencen kakkoslevyä. Siinä on jotain sellaista, mitä mä oon kuolannut jo pitkään. METAL GEAR (1987) ja METAL GEAR 2: SOLID SNAKE (1990)! Ehkä huiseinta ikinä! Niissä on niin mahtavat grafiikat ja musiikit, että tulee vedet silmiin... Ihanaa bittikamaa.
Tulee ihan mieleen se kun mä tarhaikäisenä kävin yhdellä mun kaverilla ja sillä oli Commodore 64. Ja mä katoin vierestä kun se pelasi Ikari Warrioria X3

Ennenkun mä menin kouluun niin mun lapsuus oli silkkaa Super Mariota, Megamania ja Dragonninjaa ("The Bad Guys VS Dragonninja", voi hitto...). Sitten kouluikäisenä tuli 16-bittisen Segan mukana Sonic, Altered Beast, Streets Of Rage, Zool ja Ristar.
Tässä vaiheessa mä sain mun serkun vanhan Amigan käyttööni ja sillä oli ihan hillitön määrä pelejä. Paha vaan kun mä en muista niiden nimiä. Marble Madness, Vampire's Empire, Fairytale, Leisure Suit Larry ja Star Wars oli ainakin.
Pleikkari ykköstä mulla ei koskaan ollut, koska porukat (ÄITI) oli sitä mieltä, että mä tuun ihan hyvin toimeen Sega Megadrivellä... Kyynel. Mutta mä kyllä pelasin yhdellä mun kaverilla Final Fantasy VII:aa. Ja sitten mä hankin sen tietokoneelle, heti kun se sille julkaistiin.
Jossain tässä välissä mä myös harrastin emulaattoreita... Laittomista latauksista mun suosikki oli Final Fantasy VI ja Megaman X:t.
Sitten yläasteella sain synttärilahjaksi PS2:n. WOWIES! Ekat pelit oli Dead Or Alive 2 ja Final Fantasy VIII (joka mulla oli aikaisemmin ollut tietokoneella). Dead Or Alive 2:ta pelattiin muuten isosiskon kanssa ihan hillittömästi. Sitten aika pian sen jälkeen hankin Final Fantasy VI:n, IX:n ja X:n.

Nyt sitten tuossa laskin, että mulla on tällä hetkellä 37 peliä pleikkarilla. Ja kuukaudessa tulee yleensä kaksi peliä lisää. Tavallaan aika surullista... Mut kun musta on kuitenkin kehittynyt täysin tasapainoinen ihminen. Mulla on tunneäly tallella (itseasiassa se on kuulemma parempi kuin monilla muilla), mä en oo väkivaltainen... Oikeestaan oon jopa hyvin jyrkästi väkivaltaa vastaan... Eikä mulla oo epäterveelliset elämäntavat (ellei tupakkia lasketa), oon nimittäin kasvissyöjä.
Eli mä oon elämästäni viimeiset 16 vuotta käytännössä kasvanut pelkillä videopeleillä, kun mulla ei niitä kavereita ihan kauheesti ollut. Ja mulla on silti kaikki ihan kotona. Elävä esimerkki siitä, ettei videopelit tee lapsista murhaajia.
 
 
11 October 2006 @ 06:04 am
Miks ihmeessä kaikki media hehkuttaa Marvel Ultimare Alliancea?
Sehän näyttää ihan roskalta! Ja jos joku peli aiotaan julkaista 8 alustalle (PS3, PS2, PSP, Xbox360, Xbox, Wii, Game Boy Advance, PC), niin se ei voi olla kovin kaksinen O_O

Lisäks mua huvittaa kun IGN.comissa on sellaisia uutispläjäyksiä, että niinku "Kato Marvel Ultimate Alliancen uudet trailerit! Me ollaan ihan myytyjä ja kohta olet sinäkin!"

Katoin just yhtä PS3-version traileria.
Tuli sellainen olo, että enpäs olekaan vähään aikaan nähnyt niin surkean näköistä peliä. Ihan järkyttävää soopaa. Ja sitten vielä PSP-versio näyttää käytännössä ihan samalta. Ei niitä uuden sukupolven painoksia edes tunnista uuden sukupolven painoksiksi. Grafiikka on suunnilleen sitä samaa, mitä se oli silloin joskus kun tietsikalle julkaistiin Star Wars Episode I: The Phantom Menace, en muista mikä vuosi se oli, mutta luulisin, että jotain 98 99.

Nyt melkein kymmenen vuotta myöhemmin julkaistaan samannäköinen peli ja sitä hehkutetaan tajunnanräjäyttäväksi? SÄÄLITTÄVÄ SE ON! Se näyttää kankealta ja kaikin puolin joltain kirpputori-krääsältä.
Mä en malta odottaa kun IGN joutuu ekan kerran arvostelemaan sen pelin ja se saakin arvosanaksi jotain 6/10. Tai sitten se saa 10/10 ja siinä vaiheessa tietää, että Marvel on maksanut isot rahat siitä, että se peli saa suotuisia arvosteluja.

Tässä vähän "tajunnan räjäyttävää" PS3 kuvamateriaalia
Ja tässä huomattavasti vähemmän hehkutettua PS3 kuvamateriaalia XD
Voi voi kun DMC4 ei näytä miltään Ultimate Allianceen verrattuna
SIIS VOIKO PELI OIKEESTI OLLA NÄIN RUMA!?
Mutta siis luojan kiitos, että meillä on tämä upea Ultimate Alliance. Tulee heti parempi olo...
 
 
10 October 2006 @ 09:19 pm
Poll #841623 Weekly Poll # 1

Laadukkaimmat videopelit tulevat...

Japanista
1(100.0%)
Pohjois-Amerikasta
0(0.0%)
Euroopasta
0(0.0%)
Muualta. Mistä?
0(0.0%)